Danie dość szybkie w przygotowaniu. Wystarczy makaron farfalle pełnoziarnisty, tuńczyk z puszki i pomidory. Kiedyś robiłam makaron z samym tuńczykiem, ale taka wersja sosu jest równie bardzo ciekawa.SKŁADNIKI1/2 opakowania makarony farfalle pełnoziarnistego1 mała cebula1 puszka tuńczyka w sosie własnym1 ząbek czosnku2-3 pomidory1 łyżka olejusól, pieprz do smakuWYKONANIECebulkę kroimy w drobną kostkę i podduszamy na oleju.Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy drobno i dodajemy do cebuli.Nakrywamy i dusimy na małym ogniu ,aż pomidory dobrze się rozgotują.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Dodajemy tuńczyka z puszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Makaron gotujemy al dente, dodajemy do sosu i wszystko mieszamy.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.