ßßß Cookit - przepis na Parówki zapiekane z warzywami

Parówki zapiekane z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
parówki cielęce małe 2 porcja
marchewka 1 sztuk
kalafior 0,5 sztuk
brokuł 0,5 sztuk
cebula 2 sztuk
kabaczek 1 sztuk
ser żółty 5 plastry
olej 5 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
listki bazylii według uznania
przyprawa do zapiekanek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
W osolonym wrzątku sparzyć oczyszczone różyczki kalafiora i brokuła. Odcedzić, a wywar zachować.Oczyszczona marchewkę pokroić w plastry, a kabaczka na kawałki. Gotować 10 minut w wywarze i odcedzić. Wywar wystudzić. Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka i zeszklić na 2 łyżkach oleju. Dodać pozostałe warzywa oraz parówki i chwilę smażyć. Posypać przyprawa, pieprzem oraz solą do smaku.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć zawartość patelni. Rozgrzać pozostałe 3 łyżki oleju, wsypać mąkę, lekko zasmażyć i rozprowadzić zimnym wywarem warzywnym. Potrawkę polać sosem i zapiekać 20 minut w gorącym piekarniku, przed podaniem posypać świeżymi ziołami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11738/Parowki-zapiekane-z-warzywami