ßßß Cookit - przepis na Zupa rybna

Zupa rybna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety rybne 400 gramów
marchew 2 sztuk
pietruszka 2 sztuk
cebula 2 sztuk
śmietana 200 mililitrów
żółtka 2 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
pieprz ziołowy według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Filety rybne pokroić na kawałki, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa obrać, pokroić, wrzucić wraz z 350 gram filetów i przyprawami do garnka, zalać 1,5 litra wody, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie włożyć resztę ryb i gotować jeszcze przez 15 minut. Śmietanę wymieszana z żółtkami wlać do zupy, zamieszać i podgrzewać jeszcze przez jakiś czas, pilnując, by zupa się nie zagotowała. Na koniec ewentualnie doprawić do smaku.
Autor: Szesana
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8691/Zupa-rybna