ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoprzecier ze świeżych pomidorów 3,5 szklanekmasło 2 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychbulion drobiowy 2 szklanekmaggi według uznaniaser żółty - ostry 200 gramówlistki bazylii według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Gęsty przecier wlać do rondla. Złocistą zasmażkę zrobić z masła i mąki, rozprowadzić ją zimnym bulionem, mieszając przelać do garnka z przecierem i gotować 10 minut. Zupę doprawić maggi, mieszając, wsypać starty ser. Zdjąć z ognia. Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub a grzankami z bułki. Udekorowana listkami bazylii lub natki pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: