Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony chudy 500 gramów
jajka 2 sztuk
mąka 1 szklanek
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:
Ser wymieszać z
żółtkami. Z
białek ubić sztywną pianę i powoli dodawać do
sera naprzemiennie z przesiana
maka. Dobrze wymieszać. Z masy uformować wałeczki, obtoczyć je w
mące i pokroić na kopytka. Gotować je we wrzątku. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane ciepłym
masłem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: