Wykonanie
Kochani, na szybkie śniadanie proponuję placuszki lub, jak ktoś woli, omlet z udziałem
mąki kokosowej. Robi się raz dwa i nadaje się na baaardzo głodny poranek! Atutami takiego śniadania są
jajka oraz
mąka kokosowa. Nie bez znaczenia jest to co dodamy - ja wybrałam jeszcze więcej energii i dobrych kwasów tłuszczowych i witamin.Składniki2
jajkaCzubata łyżka
mąki kokosowej4 łyżki dowolnego
mlekaPół łyżeczki
masłaPrzygotowanieMasełko rozgrzewamy na patelni. Składniki mieszamy na gładką masę - to zajmuje chwilkę, bo
mąka kokosowa stawia
opór :) Masę wlewamy na patelnię i pod przykryciem smażymy na małym ogniu.Można zrobić jeden duży omlet, ale również nakładać porcjami, tworząc placuszki :) Przyznam, że mój omlet w pośpiechu wyjmowałam bardzo nieporadnie i się połamał...
Całość ma zdecydowanie
kokosowy posmak i jak dla mnie to potrawa na słodko, dlatego dodałam do placków
migdałowe masło,
miód spadziowy i
winogronka bez pestek.Po prostu pycha!Smacznego :)Ania