Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filety z matiesów 8 sztuk
oliwa 250 mililitrów
cytryna 2 sztukWykonanie:Matiesy umyć, osaczyć. Pokroić w 2 cm. kawałki.
Cytrynę sparzyć, możliwie najcieniej obrać. Skórkę pokroić w paseczki.
Śledzie włożyć do słoika, przekładając każdą warstwę wiórkami ze
skórki cytryny i skrapiając obficie
cytrynowym sokiem. Zalać
oliwą lub
olejem. Wstawić do lodówki. Podawać po 2-3 dniach, by mogły przejść aromatem
cytryny. Przyrządzone w ten sposób
śledzie można przechowywać w chłodnym miejscu około 2 tygodni.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-03ciekaweDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: