ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilety z matiesów 8 sztukoliwa 250 mililitrówcytryna 2 sztukWykonanie:Matiesy umyć, osaczyć. Pokroić w 2 cm. kawałki. Cytrynę sparzyć, możliwie najcieniej obrać. Skórkę pokroić w paseczki. Śledzie włożyć do słoika, przekładając każdą warstwę wiórkami ze skórki cytryny i skrapiając obficie cytrynowym sokiem. Zalać oliwą lub olejem. Wstawić do lodówki. Podawać po 2-3 dniach, by mogły przejść aromatem cytryny. Przyrządzone w ten sposób śledzie można przechowywać w chłodnym miejscu około 2 tygodni.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-03ciekaweDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: