ßßß Cookit - przepis na Matiesy w cytrynie

Matiesy w cytrynie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z matiesów 8 sztuk
oliwa 250 mililitrów
cytryna 2 sztuk
Wykonanie:
Matiesy umyć, osaczyć. Pokroić w 2 cm. kawałki. Cytrynę sparzyć, możliwie najcieniej obrać. Skórkę pokroić w paseczki. Śledzie włożyć do słoika, przekładając każdą warstwę wiórkami ze skórki cytryny i skrapiając obficie cytrynowym sokiem. Zalać oliwą lub olejem. Wstawić do lodówki. Podawać po 2-3 dniach, by mogły przejść aromatem cytryny. Przyrządzone w ten sposób śledzie można przechowywać w chłodnym miejscu około 2 tygodni.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-01-03
ciekawe
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6838/Matiesy-w-cytrynie