Wykonanie
Smaczny i soczysty
filet z kurczaka często gości na moim
stole. Danie bogate w witaminę C jest wspaniałym dodatkiem do naszej codziennej diety, zwłaszcza że mam w domu jednego "niejadka" który za
owocami i warzywami nie przepada, ale za to uwielbia ten przepis więc trochę witamin przyswoi chociaż w ten sposób... .SKŁADNIKI500 g piersi drobiowej1
cytryna ekologiczna
sól5 łyżek
oliwy z oliwekmąkaSPOSÓB PRZYGOTOWANIAFilet umyć i pokroić w plastry o szerokości około 1 cm.
Każdy obtoczyć w
mące.
Na dużej patelni rozgrzać 5 łyżek
oliwy z oliwek , smażyć
filety z kurczaka po 5 minut z każdej strony.
Posolić do smaku, polać całość ( przez sitko, zeby nie wpadly pestki ) wciśniętym
sokiem z 1
cytryny , przykryć patelnię przykrywką i wyłączyć gaz.
Zostawić pod przykryciem przez następne 5 minut, żeby pierś doszła.Podawać z dodatkiem np
zielonej sałaty.
SMACZNEGO :)