Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cytryna 2 sztuk
okoń morski sprawiony 4 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
kapary marynowane 100 gramów
natka pietruszki 0,5 pęczek
nitki szafranu według uznania
śmietana 1 szklanek
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z wyszorowanych, sparzonych
cytryn zetrzeć skórkę i wydrążyć miąższ, 1/3 odłożyć. Skórkę ryb naciąć w 8 miejscach.
Ryby napełnić miąższem
cytryny utartym z 3 łyżkami
masła, 3/4
kaparów sola oraz
pieprzem.
Ryby oraz resztę miąższu
cytryny ułożyć w natłuszczonej
olejem formie. Piec 30 minut w 160 stopniach.
Ryby wyjąć i trzymać w ciepłym piekarniku. Sos przecedzić i wymieszać z posiekaną
natką, kilkoma nitkami
szafranu, reszta
kaparów,
śmietaną i resztą
masła. Nie gotować.
Ryby podawać na ogrzanych talerzach polane sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: