ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 2 sztukoliwa 3 łyżek stołowychmarchewka 800 gramówpietruszka 2 sztukbulion 1 litrówgoździki 3 sztukmąka 2 łyżek stołowychśmietana 100 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej w rondlu oliwie. Dodać oczyszczone, pokrojone marchewki i pietruszkę, mieszając, podsmażyć. Wlać bulion z kostki, wrzucić goździki i gotować 25 minut. Goździki wyjąć, a zupę zmiksować. Zagęścić mąka wymieszaną w śmietanie, krótko zagotować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Udekorować paseczkami marchewki wyciętymi obieraczką do warzyw.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: