Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
marchewka 800 gramów
pietruszka 2 sztuk
bulion 1 litrów
goździki 3 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
śmietana 100 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, posiekaną
cebulę zeszklić na rozgrzanej w rondlu
oliwie. Dodać oczyszczone, pokrojone
marchewki i
pietruszkę, mieszając, podsmażyć. Wlać
bulion z kostki, wrzucić
goździki i gotować 25 minut.
Goździki wyjąć, a zupę zmiksować. Zagęścić
mąka wymieszaną w
śmietanie, krótko zagotować. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Udekorować paseczkami
marchewki wyciętymi obieraczką do warzyw.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: