Potrawka z serc drobiowych, to pyszne danie o ile lubicie podroby :) Ja bardzo, więc od czasu do czasu pozwalam sobie na taki właśnie obiad :) Polecam !!!Składniki:1 kg serduszek drobiowych2 marchewki1 pietruszka1 cebula2 łyżki oliwy1/ szklanki śmietany1 łyżka mąki pszennej3 łyżki świeżego kopru lub 2 suszonego1 1/2 litra przegotowanej wodysólpieprzoliwaWykonanie:Serduszka myje i gotuję w lekko osolonej wodzie. Odstawiam by wystygły, a zimne oczyszczam. Marchew i pietruszkę ścieram na tarce jarzynowej i podsmażam z cebula pokrojona w kostkę na 2 łyżkach oliwy. Podlewam przegotowaną woda i duszę, aż warzywa zmiękną. Zaprawiam śmietaną wymieszaną z mąką, dodaję do sosu serduszka oraz pozostałe przyprawy, gotuje przez kilka minut, uważając by nie przypalić sosu. Podaję z ziemniakami z wody.SMACZNEGO!