ßßß Cookit - przepis na Zupa marchewkowa II

Zupa marchewkowa II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion warzywny 3 szklanek
cebula 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
imbir świeży 1 łyżek stołowych
marchewka 1 kilogramów
listki kolendry 2 łyżek stołowych
śmietana według uznania
Wykonanie:
Zagotować bulion (może być z kostki). Oczyszczona, posiekana cebulę smażyć na oliwie razem z imbirem, aż zmięknie i przełożyć do gotującego się bulionu. Dodać oczyszczoną, starta na tarce marchewkę. Zmniejszyć ogień i gotować, aż marchewka zmięknie (ok. 20 minut). Miękkie warzywa zmiksować. Jeżeli zupa jest za gęsta można ją rozrzedzić bulionem lub wrząca wodą. Przed podaniem posypać listkami kolendry lun natką pietruszki i ozdobić kleksem śmietany.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11208/Zupa-marchewkowa-II