Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bulion warzywny 3 szklanek
cebula 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
imbir świeży 1 łyżek stołowych
marchewka 1 kilogramówlistki
kolendry 2 łyżek stołowych
śmietana według uznaniaWykonanie:Zagotować
bulion (może być z kostki). Oczyszczona, posiekana
cebulę smażyć na
oliwie razem z
imbirem, aż zmięknie i przełożyć do gotującego się
bulionu. Dodać oczyszczoną, starta na tarce
marchewkę. Zmniejszyć ogień i gotować, aż
marchewka zmięknie (ok. 20 minut). Miękkie warzywa zmiksować. Jeżeli zupa jest za gęsta można ją rozrzedzić
bulionem lub wrząca
wodą. Przed podaniem posypać listkami
kolendry lun
natką pietruszki i ozdobić kleksem
śmietany.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: