ßßß Cookit - przepis na Zupa krem ze szpinaku

Zupa krem ze szpinaku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
szpinak 1 kilogramów
czosnek 3 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
bulion 1,5 litrów
gałka muszkatołowa 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
śmietana 200 gramów
kromki bułki paryskiej 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony szpinak (duże liście posiekać) włożyć do garnka, zalać bulionem, dodać oczyszczony czosnek i gotować 25 minut. Zupę zmiksować, dodać sok z cytryny, gałkę, doprawić do smaku sola oraz pieprzem, zaprawić śmietana i zagotować.
Bułkę pokroić w kostkę i opiec na rozgrzanym na patelni maśle, na złoty kolor.
Krem ze szpinaku podawać na ciepło z grzankami. Można go też ozdobić kleksem śmietany.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10101/Zupa-krem-ze-szpinaku