Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak 1 kilogramów
czosnek 3 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
bulion 1,5 litrów
gałka muszkatołowa 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
śmietana 200 gramówkromki
bułki paryskiej 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
szpinak (duże liście posiekać) włożyć do garnka, zalać
bulionem, dodać oczyszczony
czosnek i gotować 25 minut. Zupę zmiksować, dodać
sok z cytryny, gałkę, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem, zaprawić
śmietana i zagotować.
Bułkę pokroić w kostkę i opiec na rozgrzanym na patelni
maśle, na złoty kolor.Krem ze
szpinaku podawać na ciepło z grzankami. Można go też ozdobić kleksem
śmietany.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: