Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 8 sztuk
cebula 2 sztuk
jajka 2 sztuk
mąka ziemniaczana 1,5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:Duże
ziemniaki oczyścić i zetrzeć na drobnej tarce. Jeśli
wody jest za dużo, to trochę odlać. Oczyszczona
cebule posiekać i udusić na odrobinie
oleju, posypać szczypta
cukru.Do startych
ziemniaków wbić
jajko i jedno
żółtko, dodać
cebulkę i łyżką dobrze wymieszać. Jeśli masa wyszła zbyt rzadka, dodać
mąkę ziemniaczaną.Porcje masy ziemniaczanej kłaść łyżką na rozgrzany na patelni
olej. Smażyć na chrupko z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać posypane
cukrem lub polane gęsta
śmietaną. Można tez podawać polane
sosem grzybowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: