Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
seler naciowy 300 gramów
ser żółty wędzony 200 gramów
ziemniak 300 gramów
cebula 1 sztuk
jajko na twardo 2 sztuk
szynka 200 gramów
majonez 3 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Seler naciowy umyć, usunąć zgrubiałe, zewnętrzne żyłki, pokroić w kostkę. Dodać pokrojone w kostkę gotowane
ziemniaki i
jajka oraz resztę składników. Kostka ma być drobna.
Majonez wymieszać ze
śmietaną i z
sokiem z cytryny, doprawić
solą i
pieprzem. Delikatnie połączyć wszystkie składniki sałatki.Uwagi:
ziemniaki ugotowane,
szynka gotowana, gęsta
śmietanaAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02dobraDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: