ßßß Cookit - przepis na Cielęcina z czosnkiem

Cielęcina z czosnkiem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina 1.5 kilogramów
majeranek według uznania
czosnek 4 ząbki
przyprawa czosnkowa według uznania
olej 1 szklanek
wino białe wytrawne 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Cielęcinę poddać obróbce wstępnej, czyli wymyć i osuszyć , a następnie rozciąć na pół , ale nie do samego końca. Rozłożyć i lekko rozbić tłuczkiem. Wnętrze mięsa posypać przyprawami czyli solą, pieprzem i przyprawą czosnkową. Później zwinąć i związać nicią bawełnianą. Czosnek posiekać, dodać olej i wino również majeranek. Cielęcinę włożyć tak aby miała jak najmniej miejsca zalać następnie marynatą, wstawić do lodówki na noc.
Na drugi dzień włożyć do brytfanki i piec około 1 godziny w temp 190 stopni Celsjusza, polewając co jakiś czas wywarem, dość często doglądać czy się nie przypala, również obracać z strony jednej na drugą. Wlać rozrobioną w odrobinie sosu przyprawę czosnkową . Wyjąć roladę, wystudzić.Przed podaniem nie zapomnieć by usunąć nici.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3748/Cielecina-z-czosnkiem