Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina 1.5 kilogramów
majeranek według uznania
czosnek 4 ząbki
przyprawa czosnkowa według uznania
olej 1 szklanek
wino białe wytrawne 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Cielęcinę poddać obróbce wstępnej, czyli wymyć i osuszyć , a następnie rozciąć na pół , ale nie do samego końca. Rozłożyć i lekko rozbić tłuczkiem. Wnętrze
mięsa posypać przyprawami czyli
solą,
pieprzem i przyprawą
czosnkową. Później zwinąć i związać nicią bawełnianą.
Czosnek posiekać, dodać
olej i
wino również
majeranek.
Cielęcinę włożyć tak aby miała jak najmniej miejsca zalać następnie marynatą, wstawić do lodówki na noc.Na drugi dzień włożyć do brytfanki i piec około 1 godziny w temp 190 stopni Celsjusza, polewając co jakiś czas
wywarem, dość często doglądać czy się nie przypala, również obracać z strony jednej na drugą. Wlać rozrobioną w odrobinie sosu przyprawę
czosnkową . Wyjąć roladę, wystudzić.Przed podaniem nie zapomnieć by usunąć nici.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: