Wykonanie
« Powrót  Putanesca
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegospaghetti 350 gramów
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
pomidory krojone 1 puszka
kapary z zalewy 2 łyżek stołowych
anchois 4 sztuk
oliwki zielone 4 łyżek stołowych
płatki chilli 1 szczypta
natka piertruszki 2 łyżek stołowych
parmezan według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczony
czosnek oraz
oliwki pokroić na plasterki, a
anchois posiekać.
Czosnek podsmażyć na rozgrzanej
oliwie (2 minuty), dodać
pomidory,
kapary,
anchois,
chilli i
oliwki i dusić 10 minut.Odcedzony
makaron wymieszać z sosem, a po wierzchu posypać posiekana
natką i wiórkami
parmezanu.Uwagi:
Makaron można przyrządzić raz z
oliwkami zielonymi, raz z czarnymi. Duże
kapary lepiej posiekać. Jeśli woli się łagodny smak, to należy zrezygnować z
chilli.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: