ßßß Cookit - przepis na Putanesca

Putanesca

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Putanesca
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
spaghetti 350 gramów
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
pomidory krojone 1 puszka
kapary z zalewy 2 łyżek stołowych
anchois 4 sztuk
oliwki zielone 4 łyżek stołowych
płatki chilli 1 szczypta
natka piertruszki 2 łyżek stołowych
parmezan według uznania
Wykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczony czosnek oraz oliwki pokroić na plasterki, a anchois posiekać. Czosnek podsmażyć na rozgrzanej oliwie (2 minuty), dodać pomidory, kapary, anchois, chilli i oliwki i dusić 10 minut.
Odcedzony makaron wymieszać z sosem, a po wierzchu posypać posiekana natką i wiórkami parmezanu.
Uwagi:
Makaron można przyrządzić raz z oliwkami zielonymi, raz z czarnymi. Duże kapary lepiej posiekać. Jeśli woli się łagodny smak, to należy zrezygnować z chilli.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9446/Putanesca