Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorosół esencjonalny 1 litrów
borowiki mrozone 300 gramów
ziemniaki 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
brandy 2 łyżek stołowych
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Grzyby udusić na
maśle, dodając ugotowane, pokrojone w kostkę
ziemniaki i połowę rosołu. Zmiksować i przelać przez sito. Do zupy dodać
śmietanę i resztę rosołu, doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
tymiankiem oraz
brandy. Podawać z małymi grzankami lub
groszkiem ptysiowym lub słonymi
ciasteczkami z
ciasta francuskiego.Uwagi:1/2 szklanki
śmietany można zastąpić 1/2 szklanki
serka mascarpone.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: