ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodynia makaronowa 0,5 szklanekser żółty 100 gramówmąka kukurydziana 300 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychjajka 2 sztukmaślanka 1 szklanekolej 3 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 1 sztukkaszka kukurydziana według uznaniatymianek według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Dynię osączyć z zalewy i rozgnieść widelcem na piure. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Mąkę wymieszać z proszkiem, szczypta tymianku i soli, dodać dynię, ser, roztrzepane jajka, maślankę, olej oraz skórkę z cytryny. Dobrze wymieszać. Natłuszczone zagłębienia w formie na muffinki posypać kaszką kukurydzianą i włożyć do każdego zagłębienia po 4 łyżki ciasta, napełniając je do 3/4 wysokości i pozostawiając miejsce na wyrośnięcie ciasta. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z żurawiną albo borówkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: