ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychjajka 1 sztukolej 10 łyżek stołowychsól 1 łyżek deserowychmaślanka 150 mililitrówdymka 2 sztukszynka 150 gramówser żółty 50 gramówWykonanie:Do przesianej mąki dodać, sól, proszek, roztrzepane jajko, olej oraz maślankę. Łyżką wyrobić gładkie ciasto.Oczyszczoną dymkę posiekać. Szczypiorek odłożyć, a białą część podsmażyć razem z drobno pokrojoną szynką i dodać do ciasta razem z tartym żółtym serem i wymieszać. Zagłębienia w blasze do muffinek napełnić do 2/3 wysokości. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyjęciu posypać posiekanym szczypiorkiem.Uwagi:Szynkę można zastąpić boczkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: