ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety z kaczki 600 gramówsok z cytryny 1 łyżek stołowychmiód 1 łyżek deserowychsól według uznaniawino malaga 1 szklanekbulion z kaczki 2 szklanekananasy w plastrach 1 puszkapłatki migdałowe 1 łyżek stołowychlistki melisy według uznaniaplastry pomarańczy według uznaniamasło 1 łyżek stołowychżelatyna 1 łyżek stołowychbiałka 1 sztukWykonanie:Wymieszać miód z sokiem z cytryny i solą. Tym natrzeć umyte, osuszone mięso i odstawić na 60 minut. Usmażyć na maśle, przełożyć do rondla, zalać winem oraz bulionem i gotować na wolnym ogniu ok. 60 minut.Wyjęte z wywaru, ostudzone mięso pokroić w plastry. Wywar lekko odparować. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach zalewy z ananasa i wlać do wywaru. Białko roztrzepać z 2 łyżkami soku z ananasa i również wlać do wywaru, zagotować, a wywar przecedzić. Na spód naczynia wlać trochę galarety. niech zastygnie. Ułożyć plastry mięsa, przekładając plastrami ananasa i pomarańczy. Całość przybrać melisą i płatkami migdałowymi. Zalać resztą galarety i za studzić. Udekorować resztą ananasa.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: