ßßß Cookit - przepis na Indyk w maladze

Indyk w maladze

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś indycza upieczona 1 kilogramów
pomarańcza 1 sztuk
żelatyna 3 łyżek deserowych
rosół drobiowy 1 , 5 szklanek
wino czerwone słodkie 0,5 szklanek
owoce ze słodkiej marynaty według uznania
sałata według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Upieczoną pierś indyczą pokroić w plastry średniej grubości. Ozdobny półmisek przykryć równomiernie liśćmi sałaty. Na sałacie ułożyć pierś z indyka. Na każdym plastrze mięsa umieścić dekorację z owoców. Żelatynę dokładnie wymieszać z zimnym rosołem, gdy spęcznieje, połączyć z czerwonym winem i gotować, aż żelatyna się rozpuści. Przyprawić cukrem i solą. Ostudzić. Indyka i owoce zalać galaretką i odstawić do zastygnięcia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5183/Indyk-w-maladze