Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pierś indycza upieczona 1 kilogramów
pomarańcza 1 sztuk
żelatyna 3 łyżek deserowychrosół drobiowy 1 , 5 szklanek
wino czerwone słodkie 0,5 szklanek
owoce ze słodkiej marynaty według uznania
sałata według uznania
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Upieczoną
pierś indyczą pokroić w plastry średniej grubości. Ozdobny półmisek przykryć równomiernie liśćmi
sałaty. Na sałacie ułożyć pierś z
indyka. Na każdym plastrze
mięsa umieścić dekorację z
owoców.
Żelatynę dokładnie wymieszać z zimnym rosołem, gdy spęcznieje, połączyć z
czerwonym winem i gotować, aż
żelatyna się rozpuści. Przyprawić
cukrem i
solą. Ostudzić.
Indyka i
owoce zalać
galaretką i odstawić do zastygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: