ßßß Cookit - przepis na Zupa jarzynowa z kaszką kukurydzianą i masłem

Zupa jarzynowa z kaszką kukurydzianą i masłem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
marchew 0.5 sztuk
ziemniak 0.5 sztuk
pietruszka 0.5 sztuk
brokuła 2 sztuk
masło 1 łyżek deserowych
kasza kukurydziana 2 łyżek deserowych
woda 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
Wykonanie:
Kaszkę kukurydzianą zalej 30ml przegotowanej i ostudzonej wody.Marchew, ziemniak i pietruszkę starannie umyj, cienko obierz ze skórki i jeszcze raz opłucz. Brokuły opłucz zimną wodą. Wszystkie warzywa włóż do wrzącej wody,dodaj kaszkę kukurydzianą i lekko mieszając od czasu do czasu,gotuj na małym ogniu ok. pół godziny. Po ugotowaniu zmiksuj zupę,dodaj świeże masło i jeszcze raz zagotuj.Wartość odżywczą zupy można zwiększyć dodając pół świeżego żółtka.Przed wybiciem jaja ze skorupki starannie je umyj,sparz wrzątkiem przez minutę i dopiero potem oddziel białko od żółtka.
Uwagi:
1-2 różyczki mrożonych brokułów
Uwaga!
Zupę rozmieszaną z żółtkiem należy zagotować. Jest to zupka dla dzieci od 7 m-ca karmionych piersią i sztucznie
7 Miesięcy
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3083/Zupa-jarzynowa-z-kaszka-kukurydziana-i-maslem