Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
marchew 0.5 sztuk
ziemniak 0.5 sztuk
pietruszka 0.5 sztuk
brokuła 2 sztuk
masło 1 łyżek deserowych
kaszka kukurydziana 2 łyżek deserowych
woda 0.5 szklanekWykonanie:
Kaszkę kukurydzianą zalej 30ml przegotowanej i ostudzonej
wody.
Marchew,
ziemniak i
pietruszkę starannie umyj,cienko obierz ze skórki i jeszcze raz opłucz.
Brokuły opłucz zimną
wodą.Wszystkie warzywa włóż do wrzącej
wody,dodaj
kaszkę kukurydzianą i lekko mieszając od czasu do czasu,gotuj na małym ogniu ok. pół godziny. Po ugotowaniu zmiksuj zupę,dodaj świeże
masło i jeszcze raz zagotuj.Wartość odżywczą zupy można zwiększyć dodając pół świeżego
żółtka.Przed wybiciem
jaja ze skorupki starannie je umyj,sparz wrzątkiem przez minutę i dopiero
potem oddziel
białko od
żółtka.Uwagi:Zupę rozmieszaną z
żółtkiem należy zagotować. Jest to zupka dla dzieci od 7 m-ca karmionych piersią i sztucznie1-2 różyczki
mrożonych brokułów8 MiesięcyZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: