Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1 sztuk
wino czerwone wytrawne 0,5 szklanekwęgierki 250 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
Cynamon 1 szczypta
goździki 1 szczypta
imbir 1 szczypta
cukier według uznania
sok z cytryny według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sprawioną, oczyszczoną
rybę pokroić na dzwonka, posolić i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Świerze lub mrożone
śliwki opłukać(kilka odłożyć) i zmiksować (bez pestek) z
winem oraz mielonymi przyprawami. Doprawić do smaku
sokiem z cytryny,
cukrem oraz
solą. Kawałki
karpia obtoczyć w
mące i zrumienić z obu stron na rozgrzanej
oliwie. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i obłożyć odłożonymi
śliwkami, polać przygotowanym sosem i zapiec. Podawać na gorąco.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: