ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 400 gramówbulion 3 kostekziele angielskie 0,5 łyżek deserowychliść laurowy 1 sztuksłonina 50 gramówczosnek 2 ząbkicebula 1 sztuknatka pietruszki 0,5 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniamąka 0,75 szklanekjajka 1 sztukWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę. Wlać do garnka 2 litry wody, dodać kostki rosołowe, ziemniaki liść laurowy, ziarenka ziela i pieprzu. Gotować na małym ogniu 30 minut.Zacierki: wymieszać mąke z jajkiem oraz szczyptą soli i zagnieść twarde ciasto. Skubać małe kawałeczki ciasta i wrzucać na gotujacą się zupę. Jeszcze 5 minut gotować.Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać. Pokrojoną w kostkę słoninę zesmażyć na patelni, dodać cebulę razem z czosnkiem, zrumienić i wrzucić do zupy. Podawać z posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: