Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopałki
kurczaka 12 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa 150 mililitrów
cytryna 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Marynata: w dużej misce wymieszać
oliwę z oczyszczoną, pokrojona w cienkie plasterki
cebulą, roztartym
czosnkiem,
sokiem i skórka otarta z
cytryny, posiekanymi kilkoma gałązkami
natki pietruszki oraz
solą i
pieprzem.Umyte, osuszone udka włożyć do marynaty, wymieszać, przykryć i wstawić na 60 minut do lodówki. Upiec je w piekarniku lub na grillu, często przewracając i polewając marynatą. Chrupiące, rumiane udka podawać z
ziemniakami z patelni i ulubiona surówką. Można też podawać na zimno z porcją surówki i
jasnym pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: