Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
polędwica wołowa 200 gramów
rukola 0,75 szklanek
sok pomarańczowy 0,25 szklanek
musztarda 1 łyżek deserowych
oliwa według uznania
miód 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukaną, osuszoną
polędwicę lekko zmrozić i pokroić w jak najcieńsze plasterki, które rozłożyć na płaskim półmisku. Carpaccio posypać oczyszczoną, osuszoną
rukolą. Oderwane łodyżki
rukoli zmiksować z
musztardą i
sokiem, dodając odrobinę
oliwy. Doprawić
solą oraz
pieprzem i
miodem. Tym pesto polać carpaccio. Potrawę można udekorować plasterkami czarnych
oliwek i
truskawek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: