ßßß Cookit - przepis na Carpaccio wołowe z pesto

Carpaccio wołowe z pesto

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwica wołowa 200 gramów
rukola 0,75 szklanek
sok pomarańczowy 0,25 szklanek
musztarda 1 łyżek deserowych
oliwa według uznania
miód 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukaną, osuszoną polędwicę lekko zmrozić i pokroić w jak najcieńsze plasterki, które rozłożyć na płaskim półmisku. Carpaccio posypać oczyszczoną, osuszoną rukolą. Oderwane łodyżki rukoli zmiksować z musztardą i sokiem, dodając odrobinę oliwy. Doprawić solą oraz pieprzem i miodem. Tym pesto polać carpaccio. Potrawę można udekorować plasterkami czarnych oliwek i truskawek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11419/Carpaccio-wolowe-z-pesto