Wykonanie
Każdy ze składników tej sałatki bardzo lubię. Surowy fenkuł w sałatkach jest świetny! Pomyślałam, że połączone składniki muszą też być smaczne. I nie pomyliłam się.
Sałatka, już samym swoim wyglądem zachęca do jedzenia - to słońce na talerzu :)Przepis znalazłam tutaj

składniki200 g
wędzonego łososia, pokrojonego w paski1 duża bulwa fenkułu, pokrojonego w cieniutkie paski50 g
rukoli200 g dojrzałych
truskawek, bez szypułek, przekrojone na półsos4 łyżki
oliwy z oliwek2 łyżki
białego octu winnego2 łyżeczki
musztardy pełnoziarnistej1 łyżeczka płynnego
miodusól i
pieprz do smakuprzygotowanieWszystkie składniki sałatki wrzucić do miski. Składniki sosu wymieszać, polać
sałatę, wymieszać i podawać. Smacznego!


