ßßß Cookit - przepis na Koreczki z łososia wędzonego i czarnych oliwek

Koreczki z łososia wędzonego i czarnych oliwek

nazwa

Wykonanie

Składniki
100 g łososia wędzonego
10 czarnych oliwek
Sos
4 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
sól i pieprz
Przygotowanie
Oliwki owijać paseczkami łososia i spinać wykałaczkami. Ułożyć na półmisku wykałaczkami na zewnątrz. Koreczki na środku talerza polać sosem (wymieszane składniki).
Wskazówki
Wykorzystałam dzikiego łososia pacyficznego, odławianego w zimnych wodach Alaski. Jest to jeden z najbardziej cenionych gatunków łososia. Intensywną, czerwoną barwę zawdzięcza trudnym warunkom w jakich żyje oraz naturalnemu pożywieniu. Brak charakterystycznych słojów tłuszczowych powoduje, że jego mięso jest bardzo kruche.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/losos_z_alaski/koreczki_z_lososia/przepis.html