Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
mąka ziemniaczana 0,75 szklanek
jajka 4 sztuk
cukier 0,75 szklanek
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
mak 0,75 szklanek
margaryna 0,75 kostek
sól 1 szczypta
olejek rumowy według uznaniaWykonanie:Całe
jajka ubić z
cukrem i szczyptą
soli na puch. Dodać
mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia i suchym
makiem. Dobrze wymieszać, dodać roztopioną, ostudzoną
margarynę oraz kilka kropel
olejku rumowego i ponownie wymieszać. Przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto można posypać
cukrem pudrem lub polukrować lukrem
cytrynowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: kacperData: 2011-01-06Boska babka z
olejkiem migdalowym to juz w ogole boskaAutor: hedwigaData: 2010-01-10Babaka udała się za pierwszym razem , polecam.Autor: MonikaData: 2009-09-03Ta babka jest pyszna dziękuje ze jest dokładnie opisana co robić krok po kroku.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: