ßßß Cookit - przepis na Babka z makiem

Babka z makiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
mąka ziemniaczana 0,75 szklanek
jajka 4 sztuk
cukier 0,75 szklanek
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
mak 0,75 szklanek
margaryna 0,75 kostek
sól 1 szczypta
olejek rumowy według uznania
Wykonanie:
Całe jajka ubić z cukrem i szczyptą soli na puch. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i suchym makiem. Dobrze wymieszać, dodać roztopioną, ostudzoną margarynę oraz kilka kropel olejku rumowego i ponownie wymieszać. Przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem lub polukrować lukrem cytrynowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Komentarze:
Autor: kacper
Data: 2011-01-06
Boska babka z olejkiem migdalowym to juz w ogole boska
Autor: hedwiga
Data: 2010-01-10
Babaka udała się za pierwszym razem , polecam.
Autor: Monika
Data: 2009-09-03
Ta babka jest pyszna dziękuje ze jest dokładnie opisana co robić krok po kroku.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7013/Babka-z-makiem