ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1 szklanekmąka ziemniaczana 0,75 szklanekjajka 4 sztukcukier 0,75 szklanekproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychmak 0,75 szklanekmargaryna 0,75 kosteksól 1 szczyptaolejek rumowy według uznaniaWykonanie:Całe jajka ubić z cukrem i szczyptą soli na puch. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i suchym makiem. Dobrze wymieszać, dodać roztopioną, ostudzoną margarynę oraz kilka kropel olejku rumowego i ponownie wymieszać. Przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem lub polukrować lukrem cytrynowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: kacperData: 2011-01-06Boska babka z olejkiem migdalowym to juz w ogole boskaAutor: hedwigaData: 2010-01-10Babaka udała się za pierwszym razem , polecam.Autor: MonikaData: 2009-09-03Ta babka jest pyszna dziękuje ze jest dokładnie opisana co robić krok po kroku.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: