ßßß Cookit - przepis na Karp po śląsku

Karp po śląsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1 sztuk
cebula 2 sztuk
pietruszka 2 sztuk
marchewka 3 sztuk
seler 0,5 sztuk
pierniczbi bez polewy czekoladowej 3 sztuk
piwo jasne 2 szklanek
rodzynki 50 gramów
ocet balsamiczny według uznania
jagody jałowca według uznania
liść laurowy 1 sztuk
tymianek według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, pokrojone warzywa zalać piwem i taką sama ilością wody, dodać przyprawy i gotować 30 minut, wsypać pierniczki starte na drobnych oczkach i gotować jeszcze 8 minut. Wyjąć warzywa. Seler, por i cebulę zmiksować z wywarem, a marchewkę i pietruszkę zużyć do innej potrawy. Wsypać wypłukane rodzynki, mieszając, doprawić sos solą, cukrem oraz octem i zagotować. Do sosu włożyć dzwonka karpia i gotować na małym ogniu, aż będą miękkie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8579/Karp-po-slasku