Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1 sztuk
cebula 2 sztuk
pietruszka 2 sztuk
marchewka 3 sztuk
seler 0,5 sztukpierniczbi bez
polewy czekoladowej 3 sztuk
piwo jasne 2 szklanek
rodzynki 50 gramów
ocet balsamiczny według uznania
jagody jałowca według uznania
liść laurowy 1 sztuk
tymianek według uznania
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone warzywa zalać
piwem i taką sama ilością
wody, dodać
przyprawy i gotować 30 minut, wsypać pierniczki starte na drobnych oczkach i gotować jeszcze 8 minut. Wyjąć warzywa.
Seler,
por i
cebulę zmiksować z
wywarem, a
marchewkę i
pietruszkę zużyć do innej potrawy. Wsypać wypłukane
rodzynki, mieszając, doprawić sos
solą,
cukrem oraz
octem i zagotować. Do sosu włożyć dzwonka
karpia i gotować na małym ogniu, aż będą miękkie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: