Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
mleko 1/2 szklanek
kostka rosołowa drobiowo-wołowa 1 kostek
woda 1 szklanek
musztarda 1/2 porcja
natka piertruszki 1 łyżek stołowychWykonanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Masło topimy w garnku, dodajemy
mąkę i mieszamy tak aby wyszła gładka konsystencja, następnie wlewamy pół kubka
bulionu i pół kubka
mleka i mieszamy ponownie do otrzymania gładkiej masy. Dodajemy
musztardę i
natkę pietruszki. Sosem zalewamy
jajka. Podajemy z
ziemniakami i
ogórkiem kiszonym.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: