ßßß Cookit - przepis na Bezglutenowy naleśnik kasztanowy

Bezglutenowy naleśnik kasztanowy

nazwa

Składniki

Wykonanie

Bardzo prosty przepis na bezglutenowego naleśnika. Zawsze się bałam robić takie naleśniki ze względu na duże prawdopodobieństwo, że nie wyjdą. Ale tego naleśnika nie da się popsuć :) Dodatkowo ma bardzo ciekawy orzechowy smak.
1 czubiasta łyżka mąki kasztanowej (15g)
50ml mleka roślinnego lub wody
1 duże jajko
Odmierzam mąkę i ją przesiewam (ta maka często zbija się w grudki). Przesypuję ja do mleka/wody i dokładnie mieszam do uzyskania jednolitej, bez grudkowej masy. Dodaje jajko i znowu dokładnie mieszam.
Całość smażę na dużej patelni (najlepiej naleśnikowej).
Naleśnik polecam jeść z czymś słodkim ze względu na jego smak. Sama jem go albo z dżemem, serkiem wiejskim, bananem i płatkami migdałowymi lub jeśli wolę beznabiałowo to zamiast serka dodaje masło orzechowe.
Źródło:http://amozebyciasteczko.blogspot.com/2016/02/bezglutenowy-nalesnik-kasztanowy.html