Wykonanie
Bardzo prosty przepis na bezglutenowego naleśnika. Zawsze się bałam robić takie naleśniki ze względu na duże prawdopodobieństwo, że nie wyjdą. Ale tego naleśnika nie da się popsuć :) Dodatkowo ma bardzo ciekawy
orzechowy smak.
1 czubiasta łyżka
mąki kasztanowej (15g)50ml
mleka roślinnego lub
wody1 duże
jajkoOdmierzam
mąkę i ją przesiewam (ta
maka często zbija się w grudki). Przesypuję ja do mleka/wody i dokładnie mieszam do uzyskania jednolitej, bez grudkowej masy. Dodaje
jajko i znowu dokładnie mieszam.Całość smażę na dużej patelni (najlepiej naleśnikowej).Naleśnik polecam jeść z czymś słodkim ze względu na jego smak. Sama jem go albo z
dżemem,
serkiem wiejskim,
bananem i
płatkami migdałowymi lub jeśli wolę beznabiałowo to zamiast
serka dodaje
masło orzechowe.