Wykonanie
W upalny dzień każdy potrzebuje trochę ochłody , czyż nie ?No właśnie dlatego dziś o poranku jem dwie wersje
lodów-
banan z
masłem orzechowym ( zdecydowanie najlepsza i nie raz ją powtórzę !)-
tofu z
malinąA do
lodów upiekłam gofry , bo przecież to i one nam się również kojarzą z wakacjamiPo raz kolejny eksperymentowałam i zrobiłam gofry z ulubionej tapioki , o której znów zapomniałamTe gofry to chyba najbardziej chrupiące jakie dotąd
jadłam .A do gofrów dodałam jeszcze
owoce -
brzoskwinie ufo,
czereśnie ,
truskawki ,
morele i garść
jagódinspiracjaPrzepis na gofry- 5 łyżek tapioki- 1/ 4 szkl
mąki jaglanej-
woda do zalania tapioki- 1/ 4 szkl
mleka-
jajkoTapiokę zalać na noc
wodą . Rano dodać pozostałe składniki i wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.Piec w dobrze rozgrzanej i uprzednio wysmarowanej
olejem gofrownicy przez ok 10 min .Smacznego !