Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
jajka 2 sztuk
woda 0,75 szklanekWykonanie:Przesianą
mąkę zmiksować z
jajkami i
wodą. Ciasto wyłożyć na zwilżoną deseczkę. Oprzeć ją o garnek i odcinać nożem porcję, wrzucając ją do lekko osolonego wrzątku. Chwilę pogotować i odcedzić. Podawać jako dodatek do rosołu.Uwagi:
Wodę można zastąpić
mlekiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemZupyKomentarze:Autor:
kasiaData: 2011-01-28do dupy z takim przepisemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: