ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z kurczaka 2 sztukoliwa 2 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkipapryka zielona 1 sztukpapryczka chili 2 sztukpomidory 1 sztukpłatki migdałowe 2 łyżek stołowychrodzynki 2 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 1 sztukczekolada gorzka 6 kostekkminek mielony 0,5 łyżek deserowychgałka muszkarołowa 0 , 5 łyżek deserowychCynamon 0,5 łyżek deserowychpieprz 0,5 łyżek deserowychsól 0,5 łyżek deserowychcukier 1 łyżek deserowychWykonanie:Umyte, osuszone piersi przekroić na połówki. Oczyszczony czosnek rozdrobnić. Oczyszczona paprykę pokroić na kawałki, a chili posiekać. Sparzonego, obranego pomidora pokroić na ósemki.Do żaroodpornego naczynia wlać oliwę oraz wrzucić czosnek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Gdy oliwa się rozgrzeje, włożyć do naczynia filety z kurczaka i chwile podsmażać, dodać papryki i pomidory, rodzynki, migdały oraz przyprawy. Wlać pół szklanki wody, zamieszać, przykryć naczynie i piec 30 minut.Do sosu dodać kostki czekolady i piec jeszcze 18 minut, żeby mięso było miękkie. Podawać z ryżem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: