Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kiszona 500 gramów
groch suszony 1 szklanek
ziemniaki 3 sztuk
cebula 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
kminek według uznania
olej 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wypłukany
groch zalać 3 szklankami zimnej
wody i pozostawić na noc. Ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem
soli i
pieprzu. Łyżkę ugotowanego
grochu odłożyć, a pozostały przetrzeć przez sito.
Kapustę pokroić i ugotować. Ugotowane
ziemniaki utłuc. Oczyszczoną, drobno pokrojona
cebulę zeszklić na
oleju. Gdy
kapusta będzie miękka dodać
cebulę, przetarty
groch,
ziemniaki i
przyprawy. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Dodać
masło i gotować chwilę mieszając. Podawać na ciepło udekorowany odłożonymi ziarenkami
grochu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: