ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kiszona 500 gramówgroch suszony 1 szklanekziemniaki 3 sztukcebula 1 sztukliść laurowy 1 sztukkminek według uznaniaolej 2 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wypłukany groch zalać 3 szklankami zimnej wody i pozostawić na noc. Ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem soli i pieprzu. Łyżkę ugotowanego grochu odłożyć, a pozostały przetrzeć przez sito. Kapustę pokroić i ugotować. Ugotowane ziemniaki utłuc. Oczyszczoną, drobno pokrojona cebulę zeszklić na oleju. Gdy kapusta będzie miękka dodać cebulę, przetarty groch, ziemniaki i przyprawy. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Dodać masło i gotować chwilę mieszając. Podawać na ciepło udekorowany odłożonymi ziarenkami grochu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: