Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
fasolka szparagowa mrożona 600 gramów
bulion 1 litrów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
pomidory 500 gramów
natka pietruszki, pęczek 1 sztuk
fasolka \"Jaś\", puszka 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
oregano 1 łyżek deserowych
ser owczy 150 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Fasolkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczona
cebulę pokroić w dużą kostkę, a
czosnek rozdrobnić. Umyte
pomidory pokroić w słupki. Opłukaną
natkę, kolka gałązek odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać.
Fasolkę z puszki opłukać i osączyć, dodać do gotującej się zielonej
fasolki i gotować jeszcze kilka minut, odcedzić.
Cebulę zeszklić na
oliwie, dodać
pomidory,
czosnek i
oregano, mieszając dusić na małym ogniu, doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Dodać
bulion i oba rodzaje
fasolki i gotować jeszcze 5 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Ser pokruszyć i wymieszać z połową posiekanej
natki. Resztę
natki wsypać do potrawki. Gotowe danie posypać
serem i
natka. Podawać na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu z
białym pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: