ßßß Cookit - przepis na Potrawka z fasolką

Potrawka z fasolką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
fasolka szparagowa mrożona 600 gramów
bulion 1 litrów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
pomidory 500 gramów
natka pietruszki, pęczek 1 sztuk
fasolka \"Jaś\", puszka 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
oregano 1 łyżek deserowych
ser owczy 150 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Fasolkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczona cebulę pokroić w dużą kostkę, a czosnek rozdrobnić. Umyte pomidory pokroić w słupki. Opłukaną natkę, kolka gałązek odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać. Fasolkę z puszki opłukać i osączyć, dodać do gotującej się zielonej fasolki i gotować jeszcze kilka minut, odcedzić. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać pomidory, czosnek i oregano, mieszając dusić na małym ogniu, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać bulion i oba rodzaje fasolki i gotować jeszcze 5 minut pod przykryciem na małym ogniu. Ser pokruszyć i wymieszać z połową posiekanej natki. Resztę natki wsypać do potrawki. Gotowe danie posypać serem i natka. Podawać na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu z białym pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5014/Potrawka-z-fasolka