Wykonanie
"Only the
pure in heart can
make a good soup."Ludwig van BeethovenKiedy byłam młodsza nie lubiłam zup (z wyjątkiem pomidorowej;), rosół w niedzielę traktowałam jako najgorszą karę, a
pietruszka zawsze była podejrzana:) Powoli, aczkolwiek uparcie, zupy zaczęły zdobywać moje uznanie i na stałe wpisały się do naszego menu;)
Składniki:Puszka
fasoliLitr
bulionuCebula2 ząbki
czosnkuPuszka
pomidorówGarść
makaronu1/2 puszki
groszkuMarchewPrzyprawy (
oregano,
pieprz,
natka pietruszki)
Oliwa z oliwekCebulę,
czosnek i
marchew kroimy, przesmażamy, dodajemy
pomidory oraz odcedzoną
fasolę z
groszkiem. Doprawiamy do smaku.Wlewamy
bulion, dokładnie mieszamy i podgrzewamy.Gotujemy
makaron, odcedzamy.Smacznego!