ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówcebula 3 sztukdrożdże 30 gramówjajka 2 sztukżółtka 1 sztukmasło 3 łyżek stołowychmleko 4 łyżek stołowycholiwa 3 łyżek stołowychcukier 2 łyżek stołowychsól czosnkowa według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko i 2 łyżki mąki. Rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie połączyć z resztą mąki, jajkami, stopionym masłem i szczyptą soli. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. oczyszczoną cebulę drobno pokroić, zrumienić na oliwie i doprawić solą oraz pieprzem. Ciasto rozwałkować na grubość palca, pokroić na kwadraty o boku 8 cm, na środek placka nałożyć farsz, złożyć po przekątnej i zlepić boki. Układać na natłuszczonej blasze, wierzch posmarować rozbełtanym żółtkiem. Piec 30 minut w 170 stopniach. Podawać do zupy grzybowej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.WigiliaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29bardzo ciekawy przepisAutor: wieslawal64Data: 2008-12-09Nie przepadam za knyszami, ale te wyglądają całkiem całkiem.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: