Knysze z cebulą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
cebula 3 sztuk
drożdże 30 gramów
jajka 2 sztuk
żółtka 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
mleko 4 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
sól czosnkowa według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko i 2 łyżki mąki. Rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie połączyć z resztą mąki, jajkami, stopionym masłem i szczyptą soli. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. oczyszczoną cebulę drobno pokroić, zrumienić na oliwie i doprawić solą oraz pieprzem. Ciasto rozwałkować na grubość palca, pokroić na kwadraty o boku 8 cm, na środek placka nałożyć farsz, złożyć po przekątnej i zlepić boki. Układać na natłuszczonej blasze, wierzch posmarować rozbełtanym żółtkiem. Piec 30 minut w 170 stopniach. Podawać do zupy grzybowej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Wigilia
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
bardzo ciekawy przepis
Autor: wieslawal64
Data: 2008-12-09
Nie przepadam za knyszami, ale te wyglądają całkiem całkiem.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5116/Knysze-z-cebula