Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
łososia norweskiego 4 sztuk
sok z limonki 1 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
olej sezamowy 6 łyżek stołowych
koperek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety oprószyć
solą oraz
pieprzem i skropić
sokiem z limonki. Oczyszczona
cebule oraz
czosnek posiekać i zeszklić na
oleju, przestudzić, przełożyć do miski i wymieszać z posiekanym
koperkiem, doprawiając na pikantnie.
Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec 7 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. (Można też zagotować
wodę, nałożyć nakładkę parową, włożyć
rybę i gotować 8 minut na parze).
Łososia podawać z pikantnym sosem
cebulowo-
koperkowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: