Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
baranina z kością 70 dekagramówtłuszcz 6 dekagramów
kapusta włoska 60 dekagramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
mąka 1 łyżek stołowych
kminek 1 łyżek deserowych
sól według uznania
ocet według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Mięso oddzielić od kości, pokroić na porcje, pobić dobrze wilgotnym tłuczkiem, obsypać
solą,
pieprzem, obtoczyć w
mące i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Odsunąć na bo i na tym samym tłuszczu obrumienić oczyszczoną i pokrojoną
cebulę. Wlać trochę
wody i włożyć oczyszczoną poszatkowaną
kapustę, zagotować. Gdy
kapusta opadnie dodać jeszcze
wody (lub
wywaru z kości
baranich), tak by była nieco poniżej poziomu
kapusty, posypać
kminkiem i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić
solą,
cukrem,
pieprzem i
octem do smaku.Uwagi:
baranina z kością z udźcaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: