Wykonanie
To będzie chyba hit moich tegorocznych słoik-owych odkryć. Kocham mizerię więc
będę się nią delektować nawet w zimie! Wystarczy odlać z niej
wodę doprawić jak tradycyjną mizerię i do obiadu jak znalazł. Przepis pochodzi z książki 153
przetwory i dania
mięsne Siostry Anastazji.
Składniki:1 kg
ogórków2
cebule2-3 ząbki
czosnkupęczek
koperku1/4 szklanki
octu1/2 łyżki
cukrupieprzsólWykonanie:
Ogórki poszatkować, zasolić, odstawić na pół godziny. Dodać drobno posiekany
koperek, pokrojoną
cebulę, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
ocet,
cukier. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do słoików, pasteryzować 20 minut.Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka :