Wykonanie
Ogórki do obiadu nie muszą być nudne. U mnie w dosyć nietypowej wersji! Wyszły przepszne !
Składniki:5 świeżych
ogórków,5 łyżek
octu,5
cebuli,5 ząbków
czosnku,5 łyżek
oleju,
cukier do smaku,
pieprz do smaku,
sól do smaku.Wykonanie:
Ogórki obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, zalać wrzącą
wodą z trzema łyżkami
octu i gotować przez kilka minut. Następnie
ogórki wyjąć łyżką cedzakową i posolić.
Cebulę posiekać, zrumienić na
oleju z roztartym
czosnkiem i po chwili wyjąć z
oleju. Do tegoż
oleju , wlać resztę
octu, wsypać
cukier,
pieprz do smaku i polać tym sosem
ogórki. Na końcu obłożyć
cebulką i podawać do obiadu lub jako przekąskę.