ßßß Cookit - przepis na Jabłka pieczone z błękitnym serem

Jabłka pieczone z błękitnym serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ser pleśniowy błękitny 100 gramów
jabłka 2 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
orzechy włoskie 2 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte jabłka przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne i skropić sokiem. Owoce ułożyć w naczyniu do zapiekania. Ser pokruszyć na niewielkie kawałki i nafaszerować nim jabłka i posypać grubo posiekanymi orzechami. Owoce polać oliwą i oprószyć pieprzem. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać jeszcze ciepłe.
Uwagi:
Orzechy włoskie można zastąpić laskowymi albo piniowymi lub migdałami, a ser z błękitna pleśnią - serem camembert pokrojonym na małe kawałki.
Jeśli jabłka maja być tylko dla dorosłych, to można je skropić winiakiem i zapiec.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10674/Jablka-pieczone-z-blekitnym-serem