ßßß Cookit - przepis na Flaczki Baranie

Flaczki Baranie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
flaczki baranie 500 gramów
cebula 3 sztuk
warzywa mieszane 800 gramów
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
tłuszcz od szynki 100 gramów
ser 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
ziele angielskie według uznania
imbir według uznania
listek laurowy według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Warzywa umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą,gotować.Flaki oczyścić bardzo dokładnie umyć i obgotować we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzić włożyć do wrzącego wywaru z warzywami, osolić i ugotować do miękkości. Wyjąć z wywaru flaki i warzywa, a gdy wystygną, pokroić równo w makaroniki. Tłuszcz od szynki posiekać , stopić i lekko podsmażyć z dodatkiem posiekanej cebulki. Gdy cebula zacznie się lekko rumienić, wsypać mąkę na patelnię i podsmażyć na jasnozłoty kolor ciągle mieszać gdyż może się przypalić, wymieszać z flakami i warzywami. Dodać przecier pomidorowy i kilka łyżek wywaru , przyprawy korzenne oraz utarty na tarce czosnek. Posolić i dusić pod przykryciem ok.10 minut. Włożyć na półmisek, posypać serem.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4314/Flaczki-Baranie