Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoflaczki baranie 500 gramów
cebula 3 sztukwarzywa mieszane 800 gramów
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbkitłuszcz od
szynki 100 gramów
ser 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
ziele angielskie według uznania
imbir według uznania
listek laurowy według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Warzywa umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną
wodą,gotować.Flaki oczyścić bardzo dokładnie umyć i obgotować we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzić włożyć do wrzącego
wywaru z warzywami, osolić i ugotować do miękkości. Wyjąć z
wywaru flaki i warzywa, a gdy wystygną, pokroić równo w
makaroniki. Tłuszcz od
szynki posiekać , stopić i lekko podsmażyć z dodatkiem posiekanej
cebulki. Gdy
cebula zacznie się lekko rumienić, wsypać
mąkę na patelnię i podsmażyć na jasnozłoty kolor ciągle mieszać gdyż może się przypalić, wymieszać z flakami i warzywami. Dodać
przecier pomidorowy i kilka łyżek
wywaru ,
przyprawy korzenne oraz utarty na tarce
czosnek. Posolić i dusić pod przykryciem ok.10 minut. Włożyć na półmisek, posypać
serem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: