Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 150 gramów
mięso wieprzowe 150 gramów
cielęcina 150 gramów
ziemniaki 500 gramów
marchewka 3 sztuk
pietruszka 2 sztuk
seler 0,5 sztuk
cebula 2 sztuk
por 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
smalec 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę posiekać i podsmażyć na
smalcu. Oczyszczone
ziemniaki,
pietruszkę,
marchewkę oraz
seler pokroić w kostkę, a oczyszczony mały
por - w plasterki. Umyte, osuszone wszystkie gatunki
mięsa pokroić w kostkę. W rondlu na
cebuli układać warstwami
wołowinę,
wieprzowinę i
cielęcinę, każde
mięso przedzielając warzywami. Wszystkie warstwy posypywać
solą oraz
pieprzem. Zalać gorącą
wodą w takiej ilości, by sięgała do 7/8 wysokości garnka i postawić na dużym ogniu. Gdy potrawa się zagotuje, przykryć i dusić na małym ogniu 60 minut, podlewając w razie potrzeby
woda. Przed podaniem posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: