Wykonanie
Z tym daniem, a właściwie z zupą to miałem nie lada przygodę :)Rano wybrałem się do jedynego sklepu u mnie w
mieście gdzie sprzedają
wołowinę w kawałku.Wszystko było by super, gdyby tylko właśnie w momencie mojego zajechania na parking, policja nie zaczeła wszystkich ewakuować :) Okazało się, że jest alarm bombowy i niestety muszę sobie stamtąd pojechać.
I co tu zrobić?Jedyne wyjście jakie pozostało to kupić w innym sklepie
mięso wołowe, ale tylko takie jakie sprzedają czyli - mielone. No i tak właśnie zrobiłem. Na pewno nie jest to ten sam smak, jaki byłby podczas gotowania kawałków
wołowiny przez 3 godziny- jak podaje przepis. Moja zupa była przygotowana w jakieś pół godziny, ale była bardzo dobra :)Do zupy węgierskiej gulaszowej obowiązkowa jest
PAPRYKA :) Najpierw upieczona aby skóra lepiej schodziła, a następnie pokrojona i ugotowana z innymi warzywami i
mięsem.Inne warzywa to
ziemniaki,
marchew,
seler,
por i
pietruszka :)