ßßß Cookit - przepis na Fasola po serbsku

Fasola po serbsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka czerwona według uznania
oliwa według uznania
liście laurowe według uznania
cebula 1 kilogramów
fasola biała 300 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Rozgrzej naczynie do najwyższej temperatury. Włóż do niego fasolę i gotuj przez 25 minut. Cebulę podsmaż na niewielkiej ilości oliwy, dodaj sól, pieprz i liście laurowe. Na patelni ułóż warstwami: część fasoli, na to cebulę, ponownie fasolę i cebulę, tak aby ostatnią warstwę stanowiła fasola. Na wierzchu ułóż pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Całość zalej wywarem, na którym gotowała się fasola, skrop oliwą i wstaw na 25 minut do piekarnika. Danie jest gotowe w chwili kiedy wywar całkowicie wyparuje.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5698/Fasola-po-serbsku