Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka czerwona według uznania
oliwa według uznania
liście laurowe według uznania
cebula 1 kilogramów
fasola biała 300 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Rozgrzej naczynie do najwyższej temperatury. Włóż do niego
fasolę i gotuj przez 25 minut.
Cebulę podsmaż na niewielkiej ilości
oliwy, dodaj
sól,
pieprz i
liście laurowe. Na patelni ułóż warstwami: część
fasoli, na to
cebulę, ponownie
fasolę i
cebulę, tak aby ostatnią warstwę stanowiła
fasola. Na wierzchu ułóż pokrojoną w paski
czerwoną paprykę. Całość zalej
wywarem, na którym gotowała się
fasola,
skrop oliwą i wstaw na 25 minut do piekarnika. Danie jest gotowe w chwili kiedy
wywar całkowicie wyparuje.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: